31/12/11

Από Σουηδία

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας προσφέρει στον αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας 400 ευρώ.

Aπό το ιστολόγιο Βόρεια της Αθήνας

Κατατέθηκε το ποσόν που συγκεντρώσαμε  (310 ευρω) στον λογαριασμό του Σωματείου στην Εθνική Τράπεζα 200/623301-52 στις 30/12/2011.
 Ο έρανος αλληλεγγύης συνεχίζεται, όποιος θέλει να προσφέρει να επικοινωνήσει μαζί μας με τους γνωστούς τρόπους ή  και να καταθέσει μόνος του στον λογαριασμό του Σωματείου. (από το ιστολόγιο Βόρεια της Αθήνας http://voria-tis-athinas.blogspot.com/2012/01/blog-post_01.html)

30/12/11

Συνεντεύξεις από απεργούς χαλυβουργούς από https://realdemocracygr.wordpress.com/







Από τους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 29/12/2011,οι 12 εργαζόμενοι του Ο.Α.Ε.Ε της 25ης
Μαρτίου της Θεσσαλονίκης,καταθέσαμε 90 ευρώ στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας του Σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία, σαν ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνετε εδώ και δύο μήνες.

29/12/11

Βράδυ Πρωτοχρονιάς με τους Χαλυγουργούς από το Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο και τη συλλογική κουζίνα El chef

Μπορούμε να μη δεχόμαστε μοιρολατρικά τις επιθέσεις των «από πάνω». Ο αγώνας όταν είναι αποφασιστικός και πολυήμερος μπορεί να στριμώξει τη εργοδοσία και την κυβέρνηση. Γι' αυτό και ο αγώνας της Ελληνικής Χαλυβουργίας ανέβασε το ηθικό όλων όσοι-ες υφίστανται τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, γι' αυτό κι ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης τους έχει αγκαλιάσει σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Από ένα τέτοιο κίνημα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι συλλογικότητες του Στεκιού Μεταναστών-Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 13. Μέχρι τώρα, η Συλλογική Κουζίνα "El Chef" οργάνωσε παρέμβαση-γεύμα αλληλεγγύης στη Χαλυβουργία στις 10 Δεκέμβρη και παρέδωσε στους απεργούς δύο φορές τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που είχαν μαζευτεί στο Στέκι.

26/12/11

Καταγγελία από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

Καταγγελία
Συνάδελφοι απεργοί χαλυβουργοί
Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσουμε ξανά το πρόσωπο του Μάνεση. Έβγαλε ανακοίνωση που φανερώνει ότι όσα έλεγε στο Υπουργείο ήταν ψέματα με σκοπό να ξεγελάσει, να προκαλέσει σύγχυση, να διασπάσει τους εργάτες.
Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια του! Το ψέμα το έχουν σπουδάσει! Από τα βάρβαρα μέτρα που πρότεινε από την αρχή δεν παίρνει πίσω τίποτα. Επιμένει στο 5ωρο, να μας γυρίσει για δουλειά στο χαλυβουργείο με 500 ευρώ! «Δεσμεύεται» για καμία επιπλέον απόλυση μόνο για δύο μήνες! (Γενάρη - Φλεβάρη) και αφού θα έχουμε υπογράψει όλοι 22 μέρες άδεια άνευ αποδοχών το Γενάρη. Αφού γίνει αυτό θα πάρει πίσω μόνο 15 από τους 50 απολυμένους! Τους υπόλοιπους 35 «εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά»! Μετά από αυτό το διάστημα, στα μέσα Φλεβάρη όπως λέει: «θα γίνει νέα διαβούλευση για το πρόγραμμα εργασίας». Δηλαδή από Φλεβάρη και νέες απολύσεις και 5ωρο και νέα μέτρα που θα σκεφτεί!
Στο Υπουργείο έλεγε άλλα: Ότι αποδέχεται την πρόταση του σωματείου για τις άδειες, παίρνει πίσω το 5ωρο, επαναπροσλαμβάνει 15 απολυμένους και συζητά τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Το έκανε μόνο για να προκαλέσει σύγχυση, νόμιζε ότι μπορεί να μας ξεγελάσει για να λήξουμε την απεργία!

Εμείς του απαντήσαμε: Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο, αγώνα για να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς 35 συναδέλφους μας! Θα επαναπροσληφθούν όλοι! Ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι δεν είναι τίμιο τέτοιος σκληρός αγώνας να αφήσει έξω 35 οικογένειες! Η σύμβασή μας, το ωράριό μας είναι αδιαπραγμάτευτα!
Συνάδελφοι χαλυβουργοί

25/12/11

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.
Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι Συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ ώστε να μην περάσει αυτή η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων, που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πώς να το νοιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις «Πύλες της Φωτιάς». Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο, να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρεία αλλά και για σένα..

24/12/11

Κάλαντα για τους Χαλυβουργούς από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Από αυτή τη δεύτερη δράση αλληλεγγύης του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα συγκεντρώθηκαν 530 ευρώ για την ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών.
Είναι η δεύτερη φορά που το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα οργανώνει ενίσχυση του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών.

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης και τη Λ.Σ. Κολωνού, Σεπτολίων, Ακ. Πλάτωνος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Μια πολύ καλή εκδήλωση με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη αίθουσα του 144 δημοτικού σχολείου. Μετά το άνοιγμα της Ντίνας από τον Αριστοτέλη ο λόγος δόθηκε στους Διονύση, Χάρη, Μανώλη και Σπύρο εργάτες της Χαλυβουργίας. Μας περιέγραψαν το πως δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια, τις δυσκολίες και τους κινδύνους της δουλειάς τους αλλά και το πως και γιατί προχώρησαν σε αυτή την απεργία που κρατά σχεδόν δύο μήνες.

23/12/11

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με ομόφωνη απόφαση στη συνέλευση τους την Πέμπτη 22/12 (54η μέρα απεργίας) οι εργαζόμενοι στη Χαλουβουργία αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, απαιτώντας ανάκληση όλων των απολύσεων. Η εργοδοσία αποσύρει το σχεδιασμό για εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασίας με ταυτόχρονες μειώσεις μισθών. Στο θέμα των 50 απολύσεων όμως,  θέλει να μην τις ανακαλέσει όλες, αλλά μόνο τις 15. Οι χαλυβουργοί συσπειρωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για όλους.

Από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Κάλαντα για τους εργαζομένους στην “Ελληνική Χαλυβουργία”

Η ηρωική απεργία των εργαζόμενων στην ελληνική χαλυβουργία, έχει ήδη ξεσηκώσει ένα πολύ μεγάλο και πολύμορφο κύμα εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα από όλη την κοινωνία.

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα συνεχίζει, έπειτα απο την επιτυχημένη εκδήλωση - συζήτηση αλληλεγγύης, την προσπάθεια να συνδράμει στον αγώνα των εργαζόμενων στην ελληνική χαλυβουργία και οργανώνει ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο μαζευόμαστε στις 10 το πρωί μπροστά απο την Λαμπηδόνα, μαζί με τα μουσικά μας όργανα και λέμε τα κάλαντα για τους χαλυβουργους σε ολη τη γειτονιά του Βύρωνα .

Τα χρήματα και τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο απεργιακό ταμείο των εργαζόμενων στην ελληνική χαλυβουργία.

22/12/11

Συνέλευση σήμερα Πέμπτη του σωματείου των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, που οι εκπρόσωποι του Μάνεση, επιμένουν στη μη ανάκληση όλων των απολύσεων, σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνέλευση για τη συνέχεια του αγώνα τους.

Από Τέχνη Εν Κινήσει

Aπό Κατοίκους Ζωγράφου και Θέατρο Στοά.

Αλληλέγγυοι κάτοικοι από του Ζωγράφου και το Θέατρο ΣΤΟΑ, γιορτάζοντας την επέτειο των 40 χρόνων του, προσφέρουν όλα τα έσοδα της παράστασης ''ΦΑΥΣΤΑ'' του ΜΠΟΣΤ, την Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου 2011 στις 21.00, για την οικονομική ενίσχυση της απεργίας των εργαζόμενων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Από εργαζόμενους του Κατ/τος 210 της Εθνικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης

Ενίσχυση των απεργών Χαλυβουργών από το κατ/μα Θεσ/κης
ΑΠΕΡΓΟΙ  ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 410,00 ΕΥΡΩ, ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
                                                                   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤ/ΤΟΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 210 ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

21/12/11

Η συναυλία στη Χαλυβουργία Ελλάδας και η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κερατέας



Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς

Με μαζική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 21/12, εξελίχτηκε ταυτόχρονα η συνάντηση του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία με τους νομικούς συμβούλους του εργοδότη Μάνεση και την παρουσία του υφυπουργού Κουτσούκου.

20/12/11

Τετάρτη 21/12 Συγκέντρωση το πρωί - Συναυλία το απόγευμα

Την Τετάρτη 21/12 στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς υπάρχει τριμερής συνάντηση και καλείται συγκέντρωση απ΄  έξω.

Το απόγευμα στις 6 το απόγευμα στο εργοστάσιο οργανώνεται συναυλία  με Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνή, Λ. Μαχαιρίτσα, Κίτρινα ποδήλατα, κ.α..

Από Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης" και Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων

18/12/11

Aπό Ντίνα Δασκαλοπούλου, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας 18/12/2011

Πως δενότανε τ’ ατσάλι στους 70 βαθμούς Κελσίου.
Ελληνική Χαλυβουργία, της Ντίνας Δασκαλοπούλου, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας
 Για τους περισσότερους από εμάς, η Ελληνική Χαλυβουργία δεν είναι παρά ένα ρυπαρό εργοστάσιο στο δρόμο για την Κόρινθο. Περνώντας μπροστά του, σπάνια υποψιαζόμαστε ότι εκεί δουλεύουν άνθρωποι. Με όνειρα και ευαισθησίες, με παιδιά και εγγόνια, με φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Δυστυχώς, το ίδιο φαίνεται ότι σκέφθηκε και η διεύθυνση, που πριν από εβδομάδες αποφάσισε να αρχίσει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Όμως, οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια πάλευαν με τη φωτιά και συχνά το πλήρωναν βαριά, αντέδρασαν, απαιτώντας το δίκιο τους. Το ξέρουμε, τέτοια λάθη διαχείρισης συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά εδώ, τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν συλλογικά, αλληλέγγυα και με πείσμα. Ατσάλινο, φυσικά.

Από το βιβλιοπωλείο "Εκτός των τειχών"

Τιμώντας και θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα,
το βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών»
διοργανώνει συζήτηση
την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα,
με τη συμμετοχή απεργών χαλυβουργών

και εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις

Aπό Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον σκληρό, δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα σας, οργάνωσε το Σάββατο 17/12 καμπάνια ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωσε 437 ευρώ.

*τα χρηματα θα δοθουν στις επομενες μερες στους απεργους απο συναγωνιστη που θα παρεβρεθει εκει μαζι με το παρον ψηφισμα.

Aπό την ανοικτή συνέλευση Αγ. Αναργύρων - Καματερού


Το Σάββατο 17/12 πραγματοποιήθηκε στον "Πευκώνα" εκδήλωση αλληλεγγύης της ανοιχτής συνέλευσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Συγκεντρώθηκαν 1.000 ευρώ και πολλά τρόφιμα, που ο κόσμος της πόλης μας έφερνε συνεχώς. Την Κυριακή 18/12 αντιπροσωπεία της συνέλευσης μετέφερε τα χρήματα, τα τρόφιμα αλλά και την αλληλεγγύη όλων μας.
 

Από τη συνέλευση Χαλέπας Χανίων

                                                   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΕΠΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι 400 εργάτες της χαλυβουργίας μας δείχνουν τον δρόμο.Παλεύουν για αξιοπρεπή ζωή.Απαιτούν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αφαιρέθηκαν από τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους-τραπεζίτες σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
 Έτσι και εμείς διοργανώσαμε παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη γνωστό καραγκιοζοπαίχτη των Χανίων.καταφέραμε να μαζέψουμε 210 ευρώ μια ελάχιστη προσφορά για σας.
                                                                  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.Η ΝΙΚΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

Από τη Λ.Σ. Αγ. Αναργύρων Καματερού γλέντι αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απεργών στον Πευκώνα

Σάββατο, 17 Δεκέμβρη, από τις 2 το μεσημέρι στον «ΠΕΥΚΩΝΑ»
ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ + ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ από την ανοιχτή συνέλευση αγίων αναργύρων - καματερού με ρεμπέτικη κομπανία, ποτό, φαγητό και καλή διάθεση..



16/12/11

Από σωματείο εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων ΙΝΤΡΑΚΟΜ

σωματειο εργαζομενων στον ομιλο επιχειρησεων ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Παιανία,  Παρασκευή, 16.12.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισες - Συνάδελφοι,

Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο παναττικό συλλαλητήριο στήριξης που καλούν για το Σάββατο 17/12, στις 11πμ στην Ομόνοια οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία.

15/12/11

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών

Το ψήφισμα της χτεσινής Συνέλευσης
«Κάλεσμα - Ψήφισμα
46η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό
Συνάδελφοι
Οι απεργοί χαλυβουργοί χαιρετίζουμε όλους όσους πάλεψαν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που νέκρωσε όλο το Θριάσιο.
Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες που έσπασαν το φόβο, απέργησαν για πρώτη φορά.
Σφίγγουμε το χέρι στους συνάδελφους που αγωνίζονται για να μην περάσουν οι απολύσεις στο χώρο τους, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Εδώ στο Θριάσιο, που χτυπά η καρδιά των βιομηχανικών εργατών, στείλαμε μήνυμα στους ιδιοκτήτες και τη μαύρη κυβέρνησή τους: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, δεν θα γίνουμε δούλοι στα εργοστάσια για τα κέρδη σας! Ο Μάνεσης και οι υπόλοιποι βιομήχανοι πήραν το μήνυμα.
Οι χαλυβουργοί δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα! Δεν έχουν μόνο μία φωτιά να σβήσουν!

Aπό Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

'Εχουν ανάγκη απο οικονομική ενίσχυση, τρόφιμα κ.λπ.

Η πρωτοβουλία αντίστασης καλεί όλους/ες το Σάββατο 17/12 απο τις 11 πμ κ ύστερα στο καφε "Φίλοιστρον" (Σμην Μητράκη 29- στα σκαλιά στο παζάρι) , όπου θα μαζεύονται χρήματα για την ενίσχυση τους.

Παναττικό Συλλαλητήριο Στήριξης, Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 11 π.μ. στην Ομόνοια

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών (15/12/2011)


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Παναττικό Συλλαλητήριο Στήριξης του αγώνα μας το Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Από τη συγκέντρωση των ανέργων αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς

Aπό αγωνιστικές κινήσεις ΑΕΙ ΤΕΙ

προκύρηξη-ανακοινωση των αγωνιστικών κινήσεων 15/12/2011
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!
Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες

ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΛΤΕΡ

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ

14/12/11

Aπό εργαζόμενους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Το σημείωμα αυτό συνέταξαν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ για να το παραδώσουν μαζί με χρήματα (450 ευρώ) που μάζεψαν για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των χαλυβουργών.
“Συνάδελφοι χαλυβουργοί
Το σίδερο λειώνει στους 1500 βαθμούς C. Στους πόσους βαθμούς αγώνα άραγε λειώνει η ανάλγητη πολιτική του κεφαλαίου που οδηγεί στην φτώχεια την ανεργία και την απελπισία το λαό;

Από alfavita.gr

Γλέντι Αλληλεγγύης από Ανοιχτή Συνέλευση Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Γλέντι Αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των Απεργών Χαλυβουργών το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 2 το μεσημέρι στον Πευκώνα Αγίων Αναργύρων


12/12/11

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12 ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11:
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ. 
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΤΡΙΤΗ 13/12:
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.
ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΣΑΚΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΚΑΙ.... ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12:
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΗΣΤΕΣ ΡΟΤΣΑ ΤΖΟΛΕ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ Κ.Λ.Π.. ΣΤΙΣ 4 ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. 
ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ

11/12/11

Στάση εργασίας ΔΟΕ για απεργούς χαλυβουργούς



Αρ. Πρωτ.505
Αθήνα 12/12/2011
Προς
Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Δυτικής Αττικής
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
       
Θέμα: Στάση εργασίας στη Δυτική Αττική

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη του:
 Το συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των σωματείων του Θριάσιου Πεδίου.
Την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας για κήρυξη Πανθριασιακής απεργίας, στις 13/12/2011.
Την απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτ. Αττικής για κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, την ίδια ημέρα.
αποφάσισε:
Να δηλώσει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στους απεργούς και
Να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00, την Τρίτη 13 του Δεκέμβρη 2011, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που ανήκουν στο Σύλλογο Δυτ. Αττικής, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ (από εφημερίδα ΠΡΙΝ)

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Μιά φωτιά που πρέπει να μεταδοθεί…
Γιώτα Ιωαννίδου, Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Δ. Αττικής
Μια φωτιά καίει στις πύλες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μια φωτιά που ζεσταίνει τις χούφτες των απεργών χαλυβουργών, μα και τις καρδιές των εργαζόμενων, των ανέργων, των δασκάλων, των μαθητών, των φτωχών του 21ουαιώνα.
Όταν ξεκίνησε η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία», στον Ασπρόπυργο, κοντά ενάμιση μήνα τώρα, ήταν ένα δυνατό όχι στα σχέδια της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρο με 40% μείωση αποδοχών και στις πρώτες 34 απολύσεις. «Μη μας νομίσετε και για ήρωες» περιέγραφε ένα μέλος της διοίκησης του σωματείου στην πύλη. «Αν ήμασταν τέτοιοι, δεν θα παίρναμε 1200 ευρώ μετά από 23 χρόνια δουλειάς, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα – γράμματα κάθε μέρα». «Πέρυσι σκοτώθηκε ένας συνάδελφος και ένας άλλος καταστράφηκε τελείως επειδή τους είχαν να δουλεύουν κάτω από το λιωμένο σίδερο παρότι το σωματείο είχε προειδοποιήσει.

Από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

 ΦΜΚ για την απεργία στη Χαλυβουργία.
“Είμαστε μαζί σας… είστε αδέρφια μας” –
Δεν είμαστε συνάδελφοι σας.
Είμαστε τα ταξικά αδέρφια σας, που ξέρουμε από εκμετάλλευση και εξαθλίωση.
Τα αφεντικά είναι αυτά που δεν ξέρουν τι σημαίνει 34 απολυμένοι, τι σημαίνει μισθός 500 ευρώ, τι σημαίνει άδεια τσέπη και άδειο ψυγείο. Πρέπει τώρα να μάθουν, πως ο πόλεμος που ξεκίνησαν δεν έχει προδιαγεγραμμένη τη νίκη τους, γιατί η ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή είναι ισχυρότερη από τα κέρδη τους.
Ο αγώνας που δίνετε ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στους μισθούς πείνας, ενάντια στην κλεψιά του μόχθου σας, είναι και δικός μας αγώνας.
Θα είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος. Μέχρι τη νίκη του αγώνα σας που θα είναι και νίκη όλης της εργατικής τάξης.
Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει

Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνας , που είναι και δικός μας αγώνας, ως ένδειξη ειλικρινούς και έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, γνωρίζοντας πολύ καλά από τη μεγαλειώδη απεργία των εκπαιδευτικών το 2006 την τεράστια σημασία που έχει η έμπρακτη συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση τέτοιων αποφασιστικών και πολυήμερων απεργιών,  ενισχύουμε τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία με το ποσό των εκατό (100 ) ευρώ. (είναι Χρήματα που περισσέψανε από συνεδριακή μας συμμέτοχη που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απλόχερα μοιράζει για τα συνέδρια του!)

Ψήφισμα από Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’ 
(Ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη του συλλόγου εκπαιδευτικών Ν Κορίνθιας )

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Εκπαιδευτικοί εν Δράσει εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν για 43η μέρα και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

10/12/11

Από Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!  ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών.
Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/12.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

9/12/11

Στάση εργασίας ΟΛΜΕ για Θριάσιο


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                                Αθήνα, 9/12/11


3ωρη στάση εργασίας για την ΕΛΜΕ Α Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας)


            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 13/12/2011 από τις 11 π.μ. – 14.00 για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα) για τη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία.

            Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα στις 10 π.μ. (για τις ώρες 8 π.μ. – 11 π.μ. έχει προκηρύξει στάση εργασία η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής).


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ










Στάση εργασίας συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής για τους απεργούς χαλυβουργούς


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα   9/ 12/ 2011
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                  Αρ.Πρ. : 115  
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ     
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                    ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                        ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα    
Πληρ. :Ιακώβου Νένα 
Τηλ. : 6948-566258   
Blog:
 http://syllogikadytatt.blogspot.com                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  
Mail: 
 syllogikadytatt@gmail.com                                      ΔΣ ΔΟΕ
                                           

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, την προκλητική στάση και τους εκβιασμούς  της εργοδοσίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας  και των σωματείων του Θριασίου, που απειλούνται με ανάλογες  αποφάσεις των εργοδοτών τους,  συμμετέχοντας στην Πανθριασιακή Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας, 8-11 π.μ, την Τρίτη 13/12/11 και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ, στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
 
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων.  Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους επιχειρήσεις,  με εργατικό έλεγχο, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κανένας Εργαζόμενος - Κανένα Σωματείο μόνο του.


Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής απόφαση για Στάση Εργασίας αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας



Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                     

Ελευσίνα  09/12 /2011




ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ, ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8ΠΜ ΕΩΣ 11ΠΜ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/12/2011  ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ.

8/12/11

Από Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζόμενων στο Σωματείο της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, για εκ περιτροπής απασχόληση, μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και τις μαζικές και αδικαιολόγητες απολύσεις.

Νέα επίσκεψη από εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας

Σε επίσκεψη στο χώρο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, την Πέμπτη 8/12 εργαζόμενοι από την Εθνική Τράπεζα μετά από πρωτοβουλία πρόσκληση της Πρότασης Προοπτικής-Αριστερής Κίνησης εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, παρέδωσαν 285 ευρώ και 11 σακούλες τρόφιμα στους απεργούς.
Επίσης, οι εργαζομενοι από το Κατ/μα Πανόρμου της Εθνικής Τράπεζας παρέδωσαν στη ίδια επίσκεψη 125 ευρώ.

7/12/11

Εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ για τη στήριξη της απεργίας των Χαλυβουργών


Αλληλεγγύη από Οργανώσεις εκτός Ελλάδας (Attac France, Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA))

Διεθνής αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας!
Από την 1η Νοεμβρίου, 400 εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία, έχοντας αρνηθεί την πρόταση της διεύθυνσης είτε για κατάργηση θέσεων εργασίας και απολύσεις, είτε μείωση μισθών «προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις». Μια πρόταση που δε διαφέρει και πολύ από την πρόταση που κατατέθηκε από τη διεύθυνση του εργοστασίου της Fiat στους εργαζόμενούς της πριν λίγους μήνες.

6/12/11

ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΔΟΝΑΣ

Τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη 5μελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής συνέλευσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας επισκεφτήκαμε το χώρο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργάτες βρίσκονταν σε απεργία για 36η μέρα, για να τους δώσουμε το ψήφισμα αλληλεγγύης της συνέλευσης και τα 161 ευρώ που μαζέψαμε. Θέλοντας να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που έχουν χτίσει γύρω από την απεργία τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και θεωρώντας ότι αυτή η εμπειρία αξίζει και πρέπει να μεταδοθεί σε πολύ κόσμο, καταγράψαμε κάποιες εικόνες από την επίσκεψή μας.

Ψήφισμα από Σύλλογο ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (6/12/2011)
Μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Από τη Γ.Σ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου χαιρετίζουμε τη δίκαια απεργιακή κινητοποίηση σας. Ο αγώνας σας δεν είναι ξένος προς εμάς και δεν θα μπορούσε να είναι.

Βίντεο από την παρουσία Συνδικαλιστών και Αιρετών σε Περιφέρειες και Δήμους στη συναυλία των Απεργών Χαλυβουργών, Κυριακή 4/12/2011

Την Κυριακή 4/12/2011 έγινε επίσκεψη συνδικαλιστών και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, στη συναυλία των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, μαζί με χιλιάδες κόσμου. Επιδόθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης καθώς και υλική βοήθεια, μεταξύ των οποίων κοινό ψήφισμα 29 εκλεγμένων δημάρχων, περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, το οποίο φαίνεται παρακάτω.

5/12/11

Ποίημα αφιερωμένο στο Δάσκαλο

Το παρακάτω ποίημα γράφηκε από τον εργαζόμενο στην Ελληνική Χαλυβουργία, Σταύρο Δικαίου Φονικάκο. Διαβάστηκε στην πύλη του εργοστασίου από τον ίδιο, προς τους συλλόγους εκπαιδευτικών που βρέθηκαν εκεί, σήμερα, 28 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα, φέρνοντας χρήματα, τρόφιμα, αλληλεγγύη και περίσσευμα ψυχής...

Ψήφισμα από ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Ο αγώνας των εργατών της Ελ. Χαλυβουργίας
 είναι και δικός μας αγώνας!
Συγκλονιστικό είναι το κύμα της αλληλεγγύης στην απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η απεργία έκλεισε ήδη 1 μήνα. Πρωτοφανές για αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, που αποδεικνύει ότι η εργατική τάξη δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Πρωτοφανής κι η συμπαράσταση που εκδηλώνεται από όλη την Ελλάδα, από εκατοντάδες σωματεία κι ομοσπονδίες. Όλοι συμβάλλουν με οικονομική ενίσχυση, τρόφιμα, καθένας με ό,τι μπορεί, μαθητές κατακλύζουν συχνά το εργοστάσιο.