29/2/12

Ανακοίνωση σωματείου - Συναυλία την Κυριακή 4/3 12 το μεσημέρι στην πύλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε με την εργοδοσία, που με διάφορα μέσα, ψέματα, μηνύσεις κι εξώδικα, προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα μας. Δηλώνουμε ομόφωνα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει ένα τέτοιο απεργιακό αγώνα, που τον έχει αγκαλιάσει και στηρίξει όλη η εργατική τάξη.

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί την ώρα που ο Μάνεσης συνεχίζει να απολύει εργάτες, και ζητάει οι υπόλοιποι να δουλέψουν με 500 και 400 ευρώ, του δίνει άδεια να ανοίξει ιδιωτικό λιμάνι, για να βγάζει περισσότερα κέρδη και δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που θέτουν οι απεργοί Χαλυβουργοί όλο αυτό το διάστημα. Με πρόσφατο δημοσίευμα στον Τύπο αποκαλύπτει ότι ο Μάνεσης πήρε δάνειο 265 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις του, και αμέσως μετά προχώρησε σε απολύσεις και 5ωρο. Επιβεβαιώνεται και από ατό ότι η κυβέρνηση και εργοδοσία είναι εχθρός των εργατών.

28/2/12

Επιχείρηση για εκφοβισμό και απεργοσπασία

Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της.Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της.
3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωνατείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη.
Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινοντε είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός.
Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους.Στην συνάντηση του σωματείου σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την διμιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο.Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.
Ο υπουργός "εκπληκτος"(χαχαχαχα)δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την Πεμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές.
Αυριο θα παμε ολοι στην Κηφισιά με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη. Θα στησουμε αντισκηνα εκει.(αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη).
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
 Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.
Χ. Μ.

23/2/12

Από τη Ν. Υόρκη


Η ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώμη» του HellasFM στην Νέα Υόρκη, την επόμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 pm θα μεταδοθεί ζωντανά από το πολιτιστικό κέντρο της Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων στο Σταθάκειο Κέντρο που βρίσκεται στην διεύθυνση 22-51 29th Street, Astoria NY, με σκοπό την αλληλεγγύη στην απεργία των Ελλήνων Χαλυβουργών.
Όπως γράφει και ο μικρός φίλος μας Λουκάς «Για να κερδίσετε θα πρέπει πρώτα να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες όπου κι αν είναι!!» απευθυνόμενος στους χαλυβουργούς απεργούς που δίνουν την δική τους μάχη ενάντια, όχι μόνο στην διοίκηση του Εργοστασίου για τα άδικα και οδυνηρά μέτρα που έχει λάβει (μειώσεις σε 5ωρο, απολύσεις, εργασιακά κ.τ.λ.), αλλά και ενάντια σε ολόκληρο το σημερινό «μνημονιακό» σύστημα.
Η «Γνώμη» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους διαθέτοντας όλα τα έσοδα της εκδήλωσης στο σωματείο των Χαλυβουργών για τον σκοπό αυτό.

22/2/12

Από το διεθνές Συνδικάτο Μετάλλου

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Συνδικάτου Μετάλλου που επισκέφτηκαν σήμερα τις Πύλες της Χαλυβουργίας από τις χώρες τους (Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία), ανακοίνωσαν Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Οικονομικής Εξόρμησης από 9/3 έως 14/3/2012 με σκοπό να μαζευτούν χρήματα, τα οποία θα κατατεθούν στο ταμείο των Απεργών Χαλυβουργών.

21/2/12

Νέες δράσεις του σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συνεδρίασε και αποφάσισε δράσεις κλιμάκωσης για τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα:
Αύριο Τετάρτη, νέα κινητοποίηση στην Κηφισιά στα γραφεία της εταιρείας με την οποία έχουν ζητήσει συνάντηση.
Την ερχόμενη Παρασκευή  νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, από όπου θα ζητήσουν από την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου για την επίσκεψη της Χρυσής Αυγής και άλλα

«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας.
Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα. Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Οτι κάθε επιχείρηση γι' αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.

Βλέποντας ότι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες δεν είχαν καμία απήχηση, ότι οι Χαλυβουργοί συνέχιζαν περήφανα τον αγώνα τους ενάντια στον Μάνεση και στην τάξη του συνολικά, ότι αυτός ο αγώνας είχε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας. Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του. Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.

19/2/12

Από Ξυλόκαστρο εκδήλωση Τετάρτη 22/2

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 6:30 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
 ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
μαζεύουμε υλική βοήθεια (τρόφιμα, χρήματα) που θα σταλούν στους
απεργούς. Σημεία συγκέντρωσης είναι στο Ξυλόκαστρο το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
(Κέντρο Νεότητας) και στο Δερβένι το κατάστημα του Γιάννη Σαράμπαλη...
μέχρι 3-3-2012
Νέες απολύσεις στην Χαλυβουργία παρά την απεργία
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 denpaeiallo-xylok.blogspot.com

16/2/12

Απόφαση για συνέχιση της απεργίας

Να συνεχίσουν την απεργία αποφάσισαν οι εργάτες της Χαλυβουργίας στη συνέλευση του σωματείου την Τετάρτη 15/2

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2

«Συνάδελφοι,

Σήμερα κλείνουμε 108 μέρες απεργίας, τίμιου και ηρωικού αγώνα, που έχει προκαλέσει το θαυμασμό και τη συγκίνηση όλης της εργατικής τάξης, των νέων, στη χώρα μας και διεθνώς. Ο χαλυβουργός του Ασπρόπυργου έχει γίνει πρόσωπο σεβαστό σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμά του έχει γίνει παντού αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού, στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χώρο που σπουδάζουν οι νέοι. Τα αιτήματά μας, τα συνθήματά μας, τα φωνάζουν χιλιάδες εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι είναι με το μέρος μας.

Γι' αυτό πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, είμαστε ήδη νικητές. Νικήσαμε το φόβο, την ηττοπάθεια, την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τη συκοφαντία, το ψέμα και τις προσπάθειες διάσπασης από τους μηχανισμούς της εργοδοσίας. Στο πρόσωπό μας όλοι βλέπουν τον αγωνιστή, τον τίμιο, τον υπερήφανο εργάτη, όπως πρέπει να είναι ο κάθε εργάτης που σέβεται την τάξη του, τον εαυτό του και τα παιδιά του.

Με τη στάση μας κάναμε τα παιδιά μας περήφανα. Πάντα θα μιλάνε με υπερηφάνεια για τους πατεράδες τους. Θα μας θυμούνται αγωνιστές, ότι όταν προσπάθησε ο Μάνεσης να τους πάρει το λιγοστό φαΐ τους από το πιάτο, σταθήκαμε όρθιοι, αλύγιστοι.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε άξιοι συνεχιστές προηγούμενων ηρωικών αγώνων της εργατικής τάξης, που χάρη σε αυτούς είχαμε τα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις μέχρι σήμερα.

10/2/12

Από το Χαλάνδρι

Εκδήλωση ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης για την απεργία στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και την ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΙΣΑ Α.Β.Ε.Ε. με τη συμμετοχή απεργών από τα δύο εργοστάσια.
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στο Κ.Ε.Π. της πλατείας Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2).

9/2/12

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενική πολιτική απεργία αποφάσισαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή και το Σάββατο 10 & 11 Φεβρουαρίου.
Σε κινητοποιήσεις καλεί και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Σήμερα Πέμπτη, σε συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.
Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο  στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια για πορεία με κατάληξη στη Βουλή.
Κυριακή στο Σύνταγμα.

Από Λ.Σ. Ξυλοκάστρου

 ΑΠΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ .
1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ - ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ
2. ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
3. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΜΕ
ΚΥΡΙΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΥΓΟ.
Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ INTERNET
denpaeiallo-xylok.blogspot.com

8/2/12

Ποίημα για την απεργία των 100 ημερών από τον Σταύρο Δικαίου Φονικάκο

Απεργία 100 ημερών
Κλείνω τα μάτια στο σκοτάδι να δω
μέσ’ απ’ του μυαλού μου την ενόραση,
στίβω τη σκέψη μου, αναπολώ,
ψάχνω της καρδιάς τους την ακρόαση.

Ο χτύπος δυνατός σε ρυθμό απεργίας,
έδιωξε το φόβο, έχει γίνει λατρεία,
κάτι που αγγίζει,  μαγεύει τον κόσμο
γίνεται ιστορία και έπος στο δρόμο.

Εκεί που η φλόγα δε σβήνει, στην Πύλη,
παράθυρο, φως και ζωή που μας δίνει ,
ελπίδα για το αύριο και ό, τι μας πρέπει,
αξίζει το βήμα σου αυτό ν’ ανατρέψει

Ό,τι σε γέλασε και σε χτυπάει
δες το με θάρρος περίσσιο και χάρη.
Χωρίς εσένα δεν γυρίζει γρανάζι
Εσύ ο μοχλός μιας κοινωνίας άλλης.

Σταύρος Δικαίου Φονικάκος
Εργάτης Χαλυβουργίας

Από Ισπανία

H CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) της Ισπανίας θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη της με τον αγώνα των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας, έκανε μία συνδρομή στο ταμείο αλληλεγγύης του σωματείου. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο καταθέσεις: μία από την Συνομοσπονδιακή Επιτροπή της CGT, μέσω της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων, και άλλη μία από την Ομοσπονδία Μετάλλου της CGT.

7/2/12

Τραγούδι για την απεργία των χαλυβουργών με τίτλο "Δεσμώτες-Ελευθερωτές" απο τους Υπεραστικούς

Από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού

Πλήθος φορέων εκφράζουν στήριξη στους χαλυβουργούς, μετά από την καμπάνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

«Τα Κανάρια Νησιά στηρίζουν την πάλη των Ελλήνων εργατών» τονίζει το πανό της διαδήλωσης που έγινε υπέρ των Ελλήνων χαλυβουργών
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών έγιναν το περασμένο διάστημα μετά την καμπάνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στην οποία ανταποκρίθηκαν δεκάδες συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις και συγκεκριμένα:








6/2/12

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/2/2012

Πανεργατική απεργία για την Τρίτη 7/2 εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην κατάργηση των ΣΣΕ και τα άλλα αντεργατικά μέτρα που συμφωνεί η κυβέρνηση με την τρόικα.

5/2/12

Συναυλία την Τρίτη 7/2 στις 6 μ.μ. στην πύλη της Χαλυβουργίας για τις 100 μέρες απεργίας

Την Τρίτη στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου το σωματείο των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για τις 100 μέρες απεργίας οργανώνει μεγάλη λαϊκή συναυλία αλληλεγγύης.
 Συμμετέχει το συγκρότημα «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ», ενώ το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

3/2/12

Από την Επιτροπή Γυναικών των χαλυβουργών σύσκεψη την Κυριακή το πρωί

Την Κυριακή 5/2, η Επιτροπή Γυναικών των χαλυβουργών καλεί όλες τις γυναίκες σε σύσκεψη στις 11 π.μ. στο χώρο του εργοστασίου για την παραπέρα οργάνωση της δράσης τους.

2/2/12

Συναυλία Αλληλεγγύης στο Ηράκλειο Κρήτης Δευτέρα 6/2

Πότε
από τις Δευτέρα, 6 Φεβρουάριος 2012 στις 8:30 π.μ. μέχρι τις Τρίτη, 7 Φεβρουάριος 2012 στις 1:00 π.μ.
ΤοποθεσίαΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ)
ΠεριγραφήΕίσοδος ενίσχυσης 5 ευρώ - Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους απεργούς
Συμμετέχουν:
Ross Daly, Ξυλούρης Γιώργης (Ψαρογιώργης), Κέλυ Θωμά, Μανωλάκης Γιώργης, Ξυλούρης Λάμπης,
Παξιμαδάκης Γιάννης, Συλιγάρδος Βαγγέλης, Φασουλάκη Μαρία, Σταυρακάκης Γιώργης (Νιδιώτης)
Γιανναδάκης Γίωργης, Παπατζανής Γιάννης, Miles Jay, Βασιλάκης Νίκος, Κανακάκης Αλέξενδρος, Παιγνιωτάκης Μηνάς, Φασουλάκη Βαγγιελιώ, Φραγκάκης Αντώνης, Παπανικολάου Χριστόφορος, Μαρίνος Νεκτάριος
Βρέντζος Γιώργης (Κάτης).
Διοργανώνεται από :

Από Ιωάννινα - Εκδήλωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 2/2

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς
(Κεντρικός ομιλητής: απεργός χαλυβουργός μέλος ΔΣ) Πέμπτη 2 Φλεβάρη, 7 μμ, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Από το mygranma

Από το ιστολόγιο http://mygranma.wordpress.com/2012/01/31/7/ 
Συνέντευξη με το Χάρη Μανώλη, εργαζόμενο της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Το Σάββατο οι comités action (επιτροπές δράσης), διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες εκδήλωση αλληλεγγύης και συγκέντρωσης χρημάτων για τους απεργούς της “Χαλυβουργίας Ελλάδος”. Μας ζητήθηκε, λοιπόν, να βοηθήσουμε ώστε κάποιος από τους απεργούς να μιλήσει μέσω skype στην εκδήλωση. Φύσικα και δε μπορούσαμε να αρνηθούμε. Η σύνδεση λοιπόν έγινε και ο Χάρης, μέλος του ΔΣ του σωματείου μίλησε με τους πάνω από 80 παρευρισκόμενους στο Βέλγιο. Προσωπικά βρίσκω τρομερό, το πόσο μπορεί να εμπνέει η απεργία σε ένα εργοστάσιο του υποβαθμισμένου Ευρωπαϊκού νότου, ακόμα και σε χώρες τόσο μάκρια (μα και τόσο κοντά). Απ ‘ότι μάθαμε ύστερα, στην εκδήλωση μαζεύτηκαν 630 ευρώ.
Βρήκαμε όμως και εμείς την ευκαιρία, μιας και φιλοξενήσαμε το Χάρη, να τον στήσουμε απέναντι από τη κάμερα μας για μια σύντομη κουβέντα για τη πορεία της απεργίας τους.
Στο ιστολόγιο τους http://mygranma.wordpress.com/2012/01/31/7/ δείτε το κείμενο και βίντεο με συνέντευξη χαλυβουργού

1/2/12

Aπό τη διαδήλωση στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά

Στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά διαδήλωσαν την Τρίτη 31/1 οι απεργοί παρά το τσουχτερό κρύο.

Από τον Πειραιά


ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 Δημαρχείο 6.30μμ
Ομιλητές: Γεωργία Ευθυμίου, ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Μέμα Καγγελάρη, νοσηλεύτρια Τζάνειο, Δημήτρης Αργυροκαστρίτης, λιθογράφος, Θανάσης Παυλάκης, αντιπρόεδρος σωματείου Ελληνική Χαλυβουργία, Πάνος Γκαργκάνας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη