22/4/12

Αλληλεγγύη από το Βέλγιο

Στο Βέλγιο, ο τύπος ανακοινώνει ότι θα πρέπει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι και να βρούμε €24 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015. Αντιμέτωποι με αυτή την πανευρωπαϊκή λιτότητα, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την αλληλεγγύη μας σε όλες τις χώρες.Caterpillar Σαρλερουά: Υποστήριξη στους εγραζόμενους της ελληνικής χαλυβουργίας

Caterpillar Σαρλερουά:
Συνδικάτα FGTB – SETCA – CNE
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Με αυτό το φυλλάδιο, ζητάμε την αλληλεγγύη σας για την υποστήριξη των εργαζομένων στης ελληνική χαλυβουργία που είναι σε απεργία από τις αρχές Νοεμβρίου 2011, μετά τις επιθέσεις της διεύθυνσης που υποστηρίχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η οποια με τη σειρά της υπάκουσε  στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλει πάση θυσία να μειώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Οι επιθέσεις αυτές περιλαμβάνουν την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των χαλυβουργών, με τον περιορισμό του χρόνου εργασίας σε πέντε ώρες τη μέρα και μειώση των μισθών σε 500 ευρώ το μήνα. Μετά τη μαζική κινητοποίηση των χαλυβουργών η διεύθυνση κραδαίνει την απειλή των απολύσεων!

Οι 400 εργαζόμενοι έδωσαν ενιαία απάντηση, ξεκινώντας απεργία που διαρκεί από τις αρχές Νοεμβρίου 2011. Η απεργία έτυχε ισχυρής αλληλεγγύης από όλη τη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι απεργοί ζητούν την ανάκληση των απολύσεων και του σχέδιου αναδιάρθρωσης, το οποίο δεν δικαιολογείται σε μια κερδοφόρα εταιρεία.
Ο αγώνας των εργαζομένων αυτών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, όπου τα μέτρα λιτότητας πολλαπλασιάζονται γοργά.
Αυτή η κρίση δεν είναι των εργαζόμενων, αλλά μια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Στο Βέλγιο, ο τύπος ανακοινώνει ότι θα πρέπει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι και να βρούμε €24 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015. Αντιμέτωποι με αυτή την πανευρωπαϊκή λιτότητα, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την αλληλεγγύη μας σε όλες τις χώρες.
“Δε θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα”
Οι Έλληνες εργαζόμενοι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να μπορέσουν να παλέψουν όσο καιρό χρειαστεί για να νικήσουν.
Τρίτη 17 του Απρίλη οργανώνουμε συλλογή χρημάτων σε όλες τις ομάδες εργασίας σε όλες τις πύλες της Caterpillar Σαρλερουά.