22/6/12

Σωματείο εργαζόμενων Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση με πρωτοπαλίκαρα διευθυντές - προϊσταμένους και πληρωμένους απεργοσπάστες, στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών χαλυβουργών.
 Εχει τεράστια ευθύνη ο Μάνεσης για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε. Αντίστοιχα ευθύνη έχει και το υπουργείο Εργασίας, που εδώ και 8 μήνες δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις 119 παράνομες απολύσεις, που προκλητικά συνεχίστηκαν σήμερα, λίγο πριν την επίθεση στη πύλη.
Τους λέμε καθαρά, οι χαλυβουργοί δεν είμαστε για τα δόντια της εργοδοσίας και τα τσιράκια της. Δεν μας λύγισαν εδώ και 8 μήνες, έχοντας μαζί τους θεούς και δαίμονες (κράτος - αστυνομία - βιομήχανους). Δεν θα μας λυγίσουν και τώρα
 Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε έναν περήφανο αγώνα για να υπερασπιστούμε την ζωή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας. Εμείς, μαζί με την εργατική τάξη, είμαστε περισσότεροι, έχουμε τη δύναμη. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Δεν μας τρομάζει μια πληρωμένη μειοψηφία του Μάνεση και των αφεντικών.
 Συνεχίζουμε ενωμένοι, αποφασιστικά την ηρωική απεργία μας με βάση τις αποφάσεις της μαζικής πλειοψηφίας των γενικών μας συνελεύσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πιο δυνατά να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα μας.
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά. Εμείς θα νικήσουμε.
21/6/2012