11/1/12

Από εργατικά συνδικάτα του εξωτερικού μηνύματα αλληλεγγύης και επίσκεψη αντιπροσωπείας ξένων συνδικαλιστών

Μηνύματα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς φτάνουν καθημερινά από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων έστειλε: το Κέντρο Ενωμένων Εργατικών Συνδικάτων της Ινδίας (All India United Trade Union CENTRE). Οι Διεθνείς Κλαδικές Οργανώσεις Χρηματοπιστωτικού αλλά και εργαζομένων Μετάλλου - Ορυχείων. Το συνδικάτο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης Αλγερίας. (από το Ριζοσπάστη 11/1/2011)

Χτες το πρωί, οι απεργοί χαλυβουργοί υποδέχτηκαν στην πύλη του εργοστασίου αντιπροσωπεία ξένων συνδικαλιστών, εκπροσώπων οργανώσεων από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος συναντήθηκαν με τους απεργούς και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.
 Ειδικότερα, ο Λευτέρης Γεωργιάδης από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ο οποίος τόνισε χαιρετίζοντας τους απεργούς: «Ο αγώνας σας αφορά όλους τους εργαζόμενους και η αξία του και τα μηνύματά του επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεταφέρω την αλληλεγγύη και των Κύπριων εργαζομένων και είμαι σίγουρος ότι με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Ελλάδας και διεθνώς θα αντέξετε για να φτάσει παντού το μήνυμα, ότι με αγώνες κρατάμε την αξιοπρέπειά μας και μια σωστή ανθρώπινη ζωή». Στη συνέχεια ο Τραν Βαν Λι από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμ μετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης από τη χώρα του και τόνισε: «Ζήτω ο αγώνας για καλύτερη ζωή. Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη». Τέλος, ο Βεν Κατατσαλάμ από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ινδίας, μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων του κλάδου του και όλης της εργατικής τάξης της Ινδίας σημείωσε: «Χαιρετίζω το μεγαλειώδη αγώνα σας ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας. Δεν είστε μόνοι σας».
Από Ριζοσπάστη 11/1/2012