16/1/12

Από έλληνες φοιτητές/τριες και εργαζόμενους/ες της Λυών

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου διοργανώθηκε από Έλληνες φοιτητές/τριες και εργαζόμενους/νες της Λυών βραδιά αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς στο στέκι Atelier des Canulars.
Τα περίπου 70 άτομα που παρευρέθηκαν, ενημερώθηκαν για τον αγώνα των χαλυβουργών, τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν καθώς και τον εκβιασμό της εργοδοσίας του εργοστασίου για μείωση μισθού ή απολύσεις. Ακόμη, μεταφέρθηκαν οι εμπειρίες από τα άτομα που επισκέφθηκαν τους χαλυβουργούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η αποφασιστικότητα των απεργών, η σημασία της αλληλεγγύης προς τον αγώνα τους αλλά και η σημασία του αγώνα τους για την ελληνική κοινωνία.
Επίσης, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ‘Μέρες Απεργίας‘ με γαλλικούς υπότιτλους, το οποίο άφησε ιδιαίτερα θερμές εντυπώσεις.
Από τη λειτουργία του μπαρ, της κουζίνας αλλά και τις απλές προσφορές του κόσμου μαζεύτηκε το ποσό των 607 ευρώ (καθαρά), το οποίο και θα αποσταλεί στους απεργούς το συντομότερο δυνατό.
Από τη μεριά των παρευρισκομένων, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για την γενικότερη καθημερινή κατάσταση στην Ελλάδα (πέρα από τα κλασσικά ρεπορτάζ που προβάλλονται από τα γαλλικά μίντια και αφορούν κυρίως τους οικονομικούς δείκτες) καθώς και για τον τρόπο που οργανώνεται/αντιδρά ο κόσμος στην Ελλάδα.
 Δείτε περισσότερα στο ιστολόγιο τους.