12/1/12

Δεν δούλεψαν μετά από χρόνια τα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο & Βελεστίνο - Μεγάλη η επιτυχία της απεργίας στο Βόλο.

Με μαζικότητα και μαχητικότα έγινε η απεργία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών στη Μαγνησία και η απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 12/1.
Οι βάρδιες περιφρούρησης από τη νύχτα στις πύλες των εργοστασίων της Χαλυβουργίας στο Βόλο και στο Βελεστίνο συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της απεργίας και στα 2 εργοστάσια.
Η απεργοσπασία που οργάνωσε η εργοδοσία, συνεπικουρούμενη και από εργοδοτικούς συνδικαλιστές,  με πούλμαν που έφερναν τους εργάτες, δεν πέρασε. Τα πούλμαν είτε υποχώρησαν, είτε όσοι εργάτες άκουσαν τους απεργούς-εργάτες από το σωματείο του Ασπροπύργου αποφάσιζαν να απεργήσουν.
Ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Χαλάτσης, στο πλευρό του εργοδότη, ζήταγε τα στοιχεία των εργατών της χαλυβουργίας που ήθελαν να απεργήσουν. Η αστυνομία αναγκάστηκε να φύγει.
Χαρακτηριστικά από τους 50 εργάτες της απογευματινής βάρδιας εμφανίστηκαν με πούλμαν μόνο οι 11 για το εργοστάσιο του Βόλου και 3 για το εργοστάσιο του Βελεστίνου και αυτοί μετά από συζήτηση με τους συγκεντρωμένους απεργούς αποφασίζουν να φύγουν. Το βράδυ στις 10 δεν εμφανίστηκε κανείς να δουλέψει για τη νυκτερινή βάρδια.