26/12/11

Καταγγελία από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

Καταγγελία
Συνάδελφοι απεργοί χαλυβουργοί
Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσουμε ξανά το πρόσωπο του Μάνεση. Έβγαλε ανακοίνωση που φανερώνει ότι όσα έλεγε στο Υπουργείο ήταν ψέματα με σκοπό να ξεγελάσει, να προκαλέσει σύγχυση, να διασπάσει τους εργάτες.
Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια του! Το ψέμα το έχουν σπουδάσει! Από τα βάρβαρα μέτρα που πρότεινε από την αρχή δεν παίρνει πίσω τίποτα. Επιμένει στο 5ωρο, να μας γυρίσει για δουλειά στο χαλυβουργείο με 500 ευρώ! «Δεσμεύεται» για καμία επιπλέον απόλυση μόνο για δύο μήνες! (Γενάρη - Φλεβάρη) και αφού θα έχουμε υπογράψει όλοι 22 μέρες άδεια άνευ αποδοχών το Γενάρη. Αφού γίνει αυτό θα πάρει πίσω μόνο 15 από τους 50 απολυμένους! Τους υπόλοιπους 35 «εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά»! Μετά από αυτό το διάστημα, στα μέσα Φλεβάρη όπως λέει: «θα γίνει νέα διαβούλευση για το πρόγραμμα εργασίας». Δηλαδή από Φλεβάρη και νέες απολύσεις και 5ωρο και νέα μέτρα που θα σκεφτεί!
Στο Υπουργείο έλεγε άλλα: Ότι αποδέχεται την πρόταση του σωματείου για τις άδειες, παίρνει πίσω το 5ωρο, επαναπροσλαμβάνει 15 απολυμένους και συζητά τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Το έκανε μόνο για να προκαλέσει σύγχυση, νόμιζε ότι μπορεί να μας ξεγελάσει για να λήξουμε την απεργία!

Εμείς του απαντήσαμε: Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο, αγώνα για να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς 35 συναδέλφους μας! Θα επαναπροσληφθούν όλοι! Ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι δεν είναι τίμιο τέτοιος σκληρός αγώνας να αφήσει έξω 35 οικογένειες! Η σύμβασή μας, το ωράριό μας είναι αδιαπραγμάτευτα!
Συνάδελφοι χαλυβουργοί

Μόλις ο Μάνεσης πήρε περήφανη απάντηση από τη γενική μας συνέλευση έριξε τη μάσκα. Η μπλόφα του έπεσε στο κενό. Τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, η ατσάλινη ενότητα μας να δυναμώσει. Απομονώνουμε τα τσιράκια του Μάνεση, περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Οι βιομήχανοι δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα, τους ξέρουμε καλά!

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό που με θυσίες μας συμπαραστέκεται, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του, να οργανώσει τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς. Μετά την 24 απεργία που παρέλυσε το Θριάσιο, με πρόταση του σωματείου μας αποφασίστηκε απεργία από όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής!

Δίνουμε απάντηση με Πανεργατική Παναττική Απεργία στα μέσα Γενάρη: στους εργοδότες και στην μαύρη κυβέρνηση που εδώ και δύο μήνες πιέζει εμάς και παζαρεύει με τον Μάνεση. Η φωτιά της Χαλυβουργίας θα ανάψει σε όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις! Προειδοποιούμε τον Μάνεση: Είναι βαθιά γελασμένος αν νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εμάς για να πάρει περισσότερα προνόμια. Χρόνια αφήνουμε τα κομμάτια μας μέσα στο κάτεργο με μισθούς πείνας και οι κυβερνήσεις του κάνουν τα χατίρια. Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας η απεργία δεν λήγει!                              

Αν δεν επαναπροσληφθούν όλοι, από το εργοστάσιο δεν βγαίνει ούτε μπετόβεργα!                     
      
24-12-2011