2/12/11

από Γενική Συνέλευση Συλλόγου Μονίμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της 2/12/11 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

             Εκφράζουμε την στήριξη και αλληλεγγύη μας  στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας οι οποίοι για πάνω από ένα μήνα απεργούν αντιστεκόμενοι στις απολύσεις συναδέλφων τους και στην ανατροπή βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η εργοδοσία του Μάνεση επιχειρώντας να καταργήσει την συλλογική σύμβαση και να εκβιάσει τους εργάτες για αποδοχή μιας εργοστασιακής σύμβασης με 5ωρη απασχόληση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες και μείωση των αποδοχών στα 500 ευρώ, προχώρησε σε απόλυση 34 από αυτούς. Τη στιγμή που η παραγωγή του εργοστασίου το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει από 196.000 σε 266.000 τόνους, και με το αίμα των εργαζομένων, η εργοδοσία χρησιμοποιεί το επιχείρημα της κρίσης για να εντείνει την εκμετάλλευση των εργατών και να πετύχει εκτίναξη των δικών της κερδών.
             Γνωρίζουμε ότι η ίδια πολιτική που μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 40%, παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες στα συμφέροντα των ιδιωτών, αποδομεί τη δημόσια υγεία και παιδεία, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύει εργαζόμενους από το δημόσιο και μας ξεζουμίζει με τους συνεχείς φόρους και χαράτσια είναι αυτή που δίνει το περιθώριο στον κάθε Μάνεση να πετάει στο δρόμο εργάτες, να απαιτεί μεσαιωνικούς όρους εργασίας και να απειλεί.
              Γι ΄ αυτό θεωρούμε τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζόμενων στην Ελληνικής Χαλυβουργίας, που ήδη έχει αγκαλιαστεί από ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και δικό μας αγώνα και την νίκη του και δική μας νίκη απέναντι στα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου και την πολιτική των μνημονίων, της τρόικα και της συγκυβέρνησης. Για να κερδίσει η αξιοπρέπεια και η θέληση να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι να επιβιώσουμε ως δούλοι.

                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΡΙΣΙΩΤΗΣ                                 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΙΑ