5/12/11

από ΕΛΜΕ Λέσβου

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ Λέσβου για την απεργία στην Ελ. Χαλυβουργία
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην Ελ. Χαλυβουργία ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εργοδοσία στο όνομα της κρίσης. Ξεπερνώντας τον ένα μήνα στον δρόμο, οι απεργοί της Χαλυβουργίας δείχνουν σε όλη τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία τον μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο ώστε να αποτρέψουμε την υποδούλωση των εργαζομένων στη δικτατορία των αγορών, των τραπεζών και των εργοδοτών την οποία προωθεί και η νεότευκτη κυβέρνηση.
Τον δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού και αποφασιστικού αγώνα, το δρόμο της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας.
Ο δίκαιος αγώνας των χαλυβουργών είναι και αγώνας όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε μια περίοδο που οι απολυμένοι και οι άνεργοι αγγίζουν το 1 εκατομμύριο και που ετοιμάζονται νέες χιλιάδες απολύσεις μέσω της «εφεδρείας» στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η ελπίδα του κόσμου της εργασίας βρίσκεται στην ανυπακοή, την αντίσταση και την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν!
Ο αγώνας των απεργών της Ελ. Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσει!
Μυτιλήνη 05 Δεκεμβρίου 2011
σημ. Η ΕΛΜΕ Λέσβου ομόφωνα αποφάσισε να καταθέσει το ποσό των 100 € στο απεργιακό ταμείο των εργαζομένων της Ελ. Χαλυβουργίας.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
 Π. Αθηναίος                                               Μ. Στρατάκης
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Χρυσομαλλούσας 31Β, Μυτιλήνη 811 00, τηλ. 6983698082
e-mail: elmelesvou@gmail.com