7/12/11

Αλληλεγγύη από Οργανώσεις εκτός Ελλάδας (Attac France, Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA))

Διεθνής αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας!
Από την 1η Νοεμβρίου, 400 εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία, έχοντας αρνηθεί την πρόταση της διεύθυνσης είτε για κατάργηση θέσεων εργασίας και απολύσεις, είτε μείωση μισθών «προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις». Μια πρόταση που δε διαφέρει και πολύ από την πρόταση που κατατέθηκε από τη διεύθυνση του εργοστασίου της Fiat στους εργαζόμενούς της πριν λίγους μήνες.

Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία δε δέχτηκε καμία από τις δύο «εναλλακτικές» και η διεύθυνση προχώρησε στην απόλυση 34 εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι απάντησαν κατεβαίνοντας σε απεργία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να καταθέσει άλλες προτάσεις, όπως η ανάκληση των απολύσεων και η εκ περιτροπής απασχόληση. Δεν το δέχτηκαν...
Ο αγώνας των εργαζόμενων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας όπως οι σημερινές, δεν είναι απλός «άλλος ένας αγώνας». Αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή τον αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι παλεύουν μαζί, χωρίς τεχνητές διαιρέσεις απολυμένων και μη-απολυμένων. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα συμφέροντά τους είναι ενιαία και αντίθετα σε εκείνα της διεύθυνσης της επιχείρησης. Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωσή τους της 17ης Νοεμβρίου «Απεργούμε σαν μια γροθιά από τις 31 Οκτώβρη. Διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας». Πρόκειται για έναν αγώνα που δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή: να νικήσει...Η νίκη του θα αποτελέσει νίκη όλων των εργαζόμενων εντός κι εκτός Ελλάδας.
Πολλά μηνύματα υποστήριξης φτάνουν από διαφορετικά μέρη του κόσμου: συνδικάτα από την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Ρωσία, την Ισπανία, ... και φυσικά από συνδικάτα, μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μέσα στη χώρα ολοένα και αυξάνεται: εργαζόμενοι σε εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας (ΜΕΒΓΑΛ) προσέφεραν γάλα στους απεργούς, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές δίνουν συμβολικά ποσά στο ταμείο αλληλεγγύης στους απεργούς, πολύς κόσμος προσφέρει οικονομική και ύλικη βοήθεια ή απλά υποστήριξη και κουράγιο.
Εκφράζουμε κι εμείς την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας!
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας!                                                                                   
Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη!
Attac France
Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA)
Union syndicale « Solidaires »
Πρωτοβουλία ελλήνων φοιτητών κι εργαζόμενων στο Παρίσι
(Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)