11/11/11

από το ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                         

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας
            Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. – Καρατζαφέρη. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι χαλυβουργοί έδωσαν περήφανη απάντηση ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Οι 400 εργάτες σαν μια γροθιά απεργούν για 11η μέρα. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες.

Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι Χαλυβουργοί επειδή ομόφωνα από την Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό εργάτη πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους. Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σκλάβοι, θα απολύσει 150 ακόμη εργαζόμενους.
Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.
Η απάντηση των εργατών στο εκβιαστικό δίλλημα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.
Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις στήριξης απ’ όλα τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς , συλλόγους νεολαίας, γυναικών παντού, την φυσική μας παρουσία, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση του αγώνα των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που εδώ και 11 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά τους «συμβουλεύουν» να υποταχθούν, τους συκοφαντούν, προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργάτες.
Την Δευτέρα στις 3.00 μ.μ. γίνεται τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς 40, του Υπουργείου, της Εργοδοσίας και του Σωματείου.
Διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στην Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο στην Πειραιώς στις 3.00 μ.μ.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.