19/11/11

ΑΠΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (Μ.Α.Σ)

 
Αλληλεγγύη στον δίκαιο απεργιακό αγώνα
των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας

Φοιτητή, φοιτήτρια, μαθητή, μαθήτρια

Εδώ και τρεις εβδομάδες οι εργάτες της επιχείρησης «ελληνική Χαλυβουργία» βρίσκονται σε απεργία, προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης.
Η απαίτηση της εργοδοσίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας ή 5ωρης εργασίας με μείωση αποδοχών ή μαζικές απολύσεις βρίσκει απέναντι της ενωμένους τους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας
Μας ετοιμάζουν μαύρο μέλλον



Ο βιομήχανος Μανεσης δεν ενεργεί μόνο για δικό του λογαριασμό. Προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για όλους τους βιομηχάνους. Αυτά που σήμερα προσπαθούν να εφαρμόσουν στην «Ελληνική Χαλυβουργία» αύριο θα εφαρμοστούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Γι' αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργίας" δίνουν μάχη για όλη την εργατική τάξη αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, τους μαθητές αλλά και τους φοιτητές και σπουδαστές.

Εμείς είμαστε η αυριανή βάρδια των εργαζομένων, εμείς θα ζήσουμε το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ Βιομήχανοι.

Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να "τρέχουν”, πρέπει να γίνει το παράδειγμα να δώσει θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων των μαθητών των φοιτητών της νεολαίας στο πλάι των εργαζόμενων γονιών μας.

Καλούμε

• Τα δεκαπενταμελή των σχολείων, τους φοιτητικούς συλλόγους των σχολών να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας”
• Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο
Φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν πάρει απόφαση:
 Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Τοπογράφοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Ναυπηγοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Φυσικό Αθήνας, Μαθηματικό Αθήνας, Γεωλογικό Αθήνας, Χημικό Αθήνας, Βιολογικό Αθήνας, Φαρμακευτική Αθήνας, Νοσηλευτική Αθήνας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Αθήνας, ΕΜΜΕ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας.