22/11/11

ΑΠΟ ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγώνα των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» ενάντια στην προκλητική και εκβιαστική στάση της εργοδοσίας. Η πίεση προς τους εργαζόμενους για εκ περιτροπής απασχόληση υπό την απειλή μαζικών απολύσεων έρχεται να συμπληρώσει τη μείωση των μισθών που απορρέει από την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

 Όπως είναι φανερό, η κρίση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από τη Διοίκηση για να εφαρμοστούν πρακτικές που θα αυξήσουν την κερδοφορία της κουρελιάζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια εργατικού δικαίου. Απέναντί τους στέκονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δίνουν αρκετές μέρες τώρα μια μάχη που αφορά όλους μας.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται τους τελευταίους μήνες, έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι κάθε ήττα, κάθε υποχώρηση των εργατικών κατακτήσεων, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, αντανακλάται αυτόματα στις ζωές και στο βιοτικό επίπεδο κάθε εργαζόμενου, κάθε μισθωτού και συνταξιούχου.

Στο κλίμα τρόμου που επιχειρείται να δημιουργηθεί, κάθε πράξη συλλογικής αντίστασης στην επιβαλλόμενη βαρβαρότητα αποτελεί για εμάς ένα υπόδειγμα. Γίνεται στα μάτια μας η έμπρακτη απόδειξη ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε. Η ένταση και ο συντονισμός των αγώνων του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος δρόμος για την απόκρουση της ανελέητης επίθεσης που δέχονται οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.
Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο, κανένα σωματείο μόνο του. Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους και να τους ανατρέψουμε.

Πάρος, 21 Νοεμβρίου 2011
Για το ΔΣ
    Η Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
    Δ. Χριστοφόρου       Μ. Αθανασάκης