15/11/11

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "Η ΑΘΗΝΑ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.
« η Αθηνά »
Koρίνης 20, Γαλάτσι
τηλ-φαξ 210-2912250
15 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.
        Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν για 16η μέρα και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
         Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού για χρόνια υπερεκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες με τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα-στην ουσία εργατικές δολοφονίες εξαιτίας της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας- έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση και τους εκβιάζει με νέες 180 απολύσεις αν δεν συναινέσουν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους ετοιμάζει.
         Πρόκειται για μια κατάσταση καθημερινής τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων με χιλιάδες απολύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς του Ιδιωτικού Τομέα και πολύ σύντομα, με την εργασιακή εφεδρεία, ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα. 

         Σήμερα η εργαζόμενη πλειοψηφία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση, με πρόσχημα και άλλοθι τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, για να σωθούν οι κρατούντες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους, για να σωθεί το καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική και οικονομική ελίτ της, για να σωθεί συνολικά η κεφαλαιοκρατική εξουσία τους. 

         Τώρα είναι που οι εργαζόμενοι, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, πρέπει να ξεσηκωθούν,  να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια της διορισμένης, από την Ε.Ε.-κεφάλαιο-ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της εξουσίας και κυριαρχίας της Ε.Ε., των κρατών και των κυβερνήσεών της.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου είναι μονόδρομος.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:
• Καλεί την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει τους 34 απολυμένους εργαζόμενους. 
• Απευθύνει θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους, που δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων απαιτήσεών τους, τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη για συνολικούς αγώνες ανατροπής του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας και της ικανότητας των ιδίων των εργαζομένων να πάρουν πίσω την κλεμμένη τους ζωή, αφού χωρίς όλους μας κανένα γρανάζι δεν γυρνά. 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά», απευθυνόμενους σε όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., εύχεται να είναι νικηφόρος ο δίκαιος αγώνας σας σύντομα.  Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνας σας, που είναι και δικός μας αγώνας, ως ένδειξη ειλικρινούς και έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενισχύουμε το ταμείο σας, του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., με το ποσό των 500 ευρώ και με την βέβαιη ελπίδα να συνεχίσετε και να αντέξετε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των αφεντικών και των τσιρακιών τους. Θα νικήσετε! Θα νικήσουμε!  Είμαστε μαζί σας! Όλοι στον αγώνα.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ