21/11/11

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

                                                                 
Ν. ΣΜΥΡΝΗ  21 Νοέμβρη 2011
                                                             
 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                                                       ΑΡ. ΠΡΩΤ: 7
Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092                                                           
 Καμπύλης Διονύσης  τηλ. 6979 233736                                   ΠΡΟΣ: Σωματείο Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας»,
 http://syllogosepensmyrnis.fforumfree.com/                                    μέλη  Συλλόγου, ΜΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν από τις 31 Οκτώβρη ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους.
 


Οι τρομοκρατικές απολύσεις έγιναν, επειδή ομόφωνα η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε τις απαιτήσεις της εργοδοσίας για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.  Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να «περιφρουρήσει» την κερδοφορία των εργοδοτών, «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και απειλώντας να πετάξει στο δρόμο, μετά τους 34 και άλλους 180 εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα.

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ,  μας αφορά όλους. 

 Σήμερα η εργαζόμενη πλειοψηφία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση, με πρόσχημα και άλλοθι τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, για να σωθούν οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους, για να σωθεί το καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας.
Οι απολύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα. Σήμερα, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, οι εργαζόμενοι, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να ξεσηκωθούν ενωμένοι,  να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια της προηγούμενης αλλά και της νέας (διορισμένης, από την Ε.Ε.-κεφάλαιο-ΔΝΤ) κυβέρνησης. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να αντιτάξουμε στα σχέδιά τους την αντίσταση, την ανυπακοή την αλληλεγγύη.

Καλούμε την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει τους 34 απολυμένους εργαζόμενους.

Απευθύνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους, που δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων απαιτήσεών τους.
Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνα, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενισχύουμε το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., με το συμβολικό ποσό των 150 ευρώ, για την ενίσχυση της απεργίας, με την βέβαιη ελπίδα να συνεχίσετε, να αντέξετε να νικήσετε!

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΕΤΑ                                                ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ