24/11/11

Από εργαζόμενους στην ΕΘΝΟDATA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395
 Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com
 23/11/2011
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στο σωματείο της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση, μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και τις μαζικές απολύσεις.
Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας στο δρόμο τους πολλούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και είκοσι μέρες. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ  συμπαραστεκόμαστε στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας γιατί αντιμετωπίζουν μια επίθεση που στρέφεται εναντίον όλων μας. Οι μισθολογικές περικοπές και οι μαζικές απολύσεις (εφεδρείες) αποτελούν πλέον κοινή πραγματικότητα για όλους τους εργαζόμενους, είτε δουλεύουμε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Οφείλουμε όλοι να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων για ψωμί και αξιοπρέπεια.
  Καμία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συναίνεσης, με τη συμμετοχή των αγαπημένων παιδιών του κεφαλαίου και των αφεντικών, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Οι απατηλές συναινέσεις τους είναι στα βάρβαρα μέτρα που θα συνεχίσουν να παίρνουν, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, για το ξεπέρασμα της κρίσης «τους» και το αποτελείωμά μας, είναι στη βουβή συναίνεση στις συνεχιζόμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είναι στο τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι η στρατηγική τους στόχευση, ανεξαρτήτως μνημονίων, δόσεων και τρομοκρατικών απειλών για χρεοκοπία. Χρεοκοπία άλλωστε είναι το αύριο που μας περιμένει από τις πολιτικές «σωτηρίας» τους, γι αυτό και δεν πρέπει να μας φοβίζει.
Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
 Καλούμε να συμπαρασταθούμε  αγωνιστικά και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
 Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
 Κανένας Εργαζόμενος - Κανένα Σωματείο μόνο του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata