16/11/11

ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 – ΝΙΚΑΙΑ   Τηλέφωνα : 2104414859 Fax: 2104614202
μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας ( Α.Σ.Γ.Μ.Ε. )
www. goneispeiraia.gr.  , goneispeiraia@in.gr
Πειραιάς 16-11-2011
Αρ. Πρωτ.  161111  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για τους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα τους.

Οι απεργοί εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν για 17η μέρα και συνεχίζουν! Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί τους. Αρνούνται την εφαρμογή του 5ωρου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ομόφωνα στη Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών τους.

Και αυτό όταν ενώ πέρυσι η παραγωγή σιδήρου στο εργοστάσιο ήταν 196.000 τόνοι, φέτος 2 μήνες πριν κλείσει η χρονιά έχει φτάσει ήδη στους 266.000 τόνους.

Η δουλειά τους είναι σκληρή με καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με τη φωτιά και το θάνατο πάνω στα κεφάλια τους, πέρυσι είχαν νεκρό συνάδερφο. Ο βιομήχανος συνεχίζει να εκβιάζει ότι θα απολύσει 180 εργαζόμενους αν οι χαλυβουργοί δε δεχτούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι.
Οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας επέλεξαν το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, αρνούνται να δουλέψουν για 500 ευρώ, επέλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζονται το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους!!!

Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους!!!

Καλούμε τα μέλη μας (τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων) να στηρίξουν τους απεργούς της χαλυβουργίας με κάθε τρόπο, ψηφίσματα αλληλεγγύης, συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων, επισκέψεις στο χώρο του εργοστασίου κά.

Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη και ώρα 5.00 μ.μ. δηλώνουμε με τη φυσική μας παρουσία στην πύλη του εργοστάσιου την αλληλεγγύη μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας να συνοδέψουν τους μαθητές τους, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, στην πύλη του εργοστάσιου για να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός και η επίθεση στη ζωή των εργατών δε θα περάσει!!! Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!

Για το  Δ.Σ