29/11/11

Από το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Νέας Ιωνίας



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Νέας Ιωνίας , δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση, τη μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και τις μαζικές απολύσεις.

Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή και πετώντας στο δρόμο πολλούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ συμπαραστεκόμαστε στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας γιατί αντιμετωπίζουν μια επίθεση που στρέφεται εναντίον όλων μας. Οι μισθολογικές περικοπές και οι μαζικές απολύσεις (εφεδρείες) αποτελούν πλέον κοινή πραγματικότητα για όλους τους εργαζόμενους, είτε δουλεύουμε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση αστικής ενότητας, το μαύρο μέτωπο εξουσίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν θα σταματήσει τον πόλεμο του ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Η συγκυβέρνηση για εφαρμόσουν και να πάρουν και νέα βάρβαρα μέτρα, σε συνεργασία με την ΕΕ, για το ξεπέρασμα της κρίσης «τους» και το αποτελείωμά μας είναι η στρατηγική τους στόχευση, ανεξαρτήτως μνημονίων, δόσεων και τρομοκρατικών απειλών για χρεοκοπία. Χρεοκοπία άλλωστε είναι το αύριο που μας περιμένει από τις πολιτικές «σωτηρίας» τους, γι αυτό και δεν πρέπει να μας φοβίζει.
Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο τον κοινωνικό πλούτο και πρέπει όχι μόνο να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στον μεσαίωνα αλλά και να διεκδικήσουμε σήμερα όλα όσα μας ανήκουν.
Η ανάγκη για κοινό μέτωπο αγώνων, με αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, του λαού και νεολαίας, για ένα συνολικά εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής, είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Κανένας Εργαζόμενος - Κανένα Σωματείο μόνο του.
Κοινό μέτωπο απέναντι σε κεφαλαίο - κυβέρνηση - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. για την ανατροπή τους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ