23/11/11

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

Ερμούπολη, 23/11/2011
Αρ. Πρωτ.: 73
________________________________________
Ταχ. Δ/νση    :Νικηφόρου Μανδηλαρά 22
6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης
Τηλέφωνο:  22810-82993
Ταχ. Κώδ.     :84 100
Πληροφορίες : Μυτιληναίου Ειρήνη
Email                     : syllogospe@gmail.com
Ιστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com
 
ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΜΑ : Ψήφισμα για τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ο σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, εκφράζει  την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, οι οποίοι απεργούν για τρίτη εβδομάδα ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση, μείωση των μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις.

180 απολύσεις, αν δεν συναινέσουν στον εργασιακό μεσαίωνα που τους ετοιμάζει. Πρόκειται για μια κατάσταση καθημερινής τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων που επεκτείνεται σε όλους του χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα και σύντομα, με την εργασιακή εφεδρεία, και στο δημόσιο.

Απέναντι στις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τον εκβιασμό της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου- Ε.Ε-Δ.Ν.Τ- ακροδεξιάς οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα  πρέπει να ξεσηκωθούν,  να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντικοινωνικά σχέδια. Για να μην πληρώσει ο κόσμος της εργασίας την κρίση του κεφαλαίου.

Η πάλη των εργατών της Χαλυβουργίας είναι πάλη ολόκληρου του εργατικού κινήματος, μια ρωγμή στην παντοδυναμία των εργοδοτών, απαρχή γενίκευσης αποφασιστικών αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.
Καλούμε, εδώ και τώρα,  την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε να σταματήσει αμέσως τους εκβιασμούς, την τρομοκράτηση και τις απειλές απέναντι στους εργαζόμενους, να σταματήσει την προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και να ξαναπροσλάβει τους 34 απολυμένους εργαζόμενους.

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
                      
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.