30/11/11

Aπό σωματείο εργαζομένων στη WIND


Συνάδελφοι, το ΔΣ του Σωματείου έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ενίσχυση
του ηρωικού αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»,
στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που κλείνουν πάνω από 1 μήνα απεργίας
για να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων τους (δείτε παρακάτω το σχετικό ψήφισμα).
Σήμερα, σε Γενική Συνέλευσή τους, οι συνάδελφοι απεργοί της Χαλυβουργίας αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεισφέρουν, μέχρι και τη Δευτέρα 5/12, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε την ενίσχυσή μας στους απεργούς συναδέλφους το συντομότερο δυνατό. Ελάτε σε επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας, για να συντονίσουμε την συμμετοχή σας.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Το Διοικητικό Συμβούλιο
(ακολουθεί το ψήφισμα)
———————————————————————————————————————————————————————————-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: +30 210 5100910 – E-mail : symboulio@pasetim.com
———————————————————————————————
Αθήνα, 30.11.2011

Σε συνεννόηση με το «Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας», συγκεντρώνουμε χρήματα (από το ταμείο του Σωματείου θα διατεθεί το ποσό των 100 ευρώ) αλλά και είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες κλπ.) καθώς και τρόφιμα, για να υποστηρίξουμε τους απεργούς, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, που συμμετέχουν όλοι στο δίκαιο αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 
ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, που με απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας από 1η Νοέμβρη παλεύουν:
- για να αποτραπεί η μετατροπή τους από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, από 8ωρο σε 5ωρο,
- για να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις 35 συναδέλφων, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση όταν η ΓΣ των εργαζομένων απέρριψε τη μείωση του ωραρίου και του μισθού τους,
- για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας ότι αν δεν σταματήσει η απεργία θα απολυθούν ακόμα 180 εργαζόμενοι.
Τέτοιοι αγώνες ενάντια στο ξήλωμα των ωραρίων, των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της ασφάλισης… κάθε εργατικού δικαιώματος μας αφορούν όλους τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.
Πρόσφατο παράδειγμα στον κλάδο μας, η προσπάθεια της Vodafone να περάσει αιφνιδιαστικά τη μετατροπή συμβάσεων από πλήρους (8ωρο) σε μερικής απασχόλησης (5ωρο) – που αποκρούστηκε αποτελεσματικά από την αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων μας εκεί και του επιχειρησιακού τους Σωματείου. Στη Wind, οι εργαζόμενοι έχουμε επίσης κινητοποιηθεί επανειλημμένα ενάντια σε τέτοια χτυπήματα της εργοδοσίας.
Κάνοντας πράξη την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ (που μ’ αυτήν κατακτήθηκε ό,τι κι αν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι) καλούμε όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουμε τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» με χρήματα και κάθε χρήσιμο είδος (τρόφιμα κλπ.).
Οι απεργίες διαρκείας και καταλήψεις σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, όπου η εργοδοσία απολύει, μειώνει ωράρια και μισθούς, εκβιάζει τους εργαζόμενους, να βοηθήσουμε ώστε να ενωθούν σ’ ένα δίκτυο αυτοοργάνωσης και αγώνα. Έτσι, με τη δική μας οργάνωση και ξεσηκωμό παντού, μέσα από εργατικές συνελεύσεις και επιτροπές, δίνοντας ζωή στα σωματεία μας, με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, να προετοιμάσουμε την ανατροπή της σημερινής άθλιας κατάστασης και της συγκυβέρνησης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, των απολύσεων και της ανεργίας. Για να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τις τύχες μας στα χέρια μας.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ή ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ – Να επιβάλλουμε την Απαγόρευση των Απολύσεων
Το Διοικητικό Συμβούλιο