24/11/11

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Ανδρέα Λόντου 6, 10681, Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

24/11/2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Εδώ και 24 μέρες οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία. Αυτή είναι η απάντηση τους στον εκβιασμό του βιομήχανου Μάνεση. Η εργοδοσία απαίτησε από τους εργάτες να δουλεύουν ωρομίσθιοι με 5ωρο και μείωση των αποδοχών τους κατά 40%, αλλιώς θα προχωρήσει σε 150 απολύσεις. Οι χαλυβουργοί απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, ενωμένοι σαν γροθιά έδωσαν τη μόνη απάντηση που αρμόζει στους εργάτες ¨NO PASARAN- ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ¨.

Το αφεντικό της Ε.Χ. προχώρησε σε 34 απολύσεις προσπαθώντας να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργατών. Στην επίθεση του ενάντια στους εργαζομένους στηρίζεται στα πλούτη που έχει συσσωρεύσει από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών (τα ατυχήματα στο εργοστάσιο είναι πολλά, ενώ πέρυσι σκοτώθηκε ένας εργάτης). Στηρίζεται από την πολιτική και τη νομιμότητα της κατοχικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του Δ.Ν.Τ. Στηρίζεται από τα Μ.Μ.Ε που αποσιωπούν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών δίνει και αυτός τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση από τους εργοδότες της ΣΣΕ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις. Ξέρουμε και από τη δική μας εμπειρία ότι η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από τα αφεντικά. Στεκόμαστε ολόπλευρα στο πλευρό των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας σε ό,τι μας ζητήσουν και από το ταμείο αλληλεγγύης του συλλόγου μας στέλνουμε 200 ευρώ στο απεργιακό τους ταμείο.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ